





7,50 zł

4,50 zł

13,00 zł

5,00 zł

14,50 zł

3,00 zł

9,00 zł

25,00 zł


21,00 zł

11,50 zł

6,50 zł

13,50 zł

8,00 zł

7,00 zł

4,00 zł

7,00 zł

9,00 zł

5,00 zł

5,00 zł

5,50 zł

7,50 zł

10,00 zł

3,00 zł

9,00 zł

11,50 zł

4,00 zł

3,00 zł

6,50 zł

6,00 zł

5,50 zł

4,50 zł

13,00 zł

8,00 zł

8,50 zł

18,00 zł

8,00 zł

13,00 zł

4,50 zł

3,00 zł

3,00 zł

3,50 zł

4,00 zł

3,00 zł

6,50 zł

4,50 zł

8,00 zł

4,00 zł

11,00 zł

8,50 zł

14,50 zł

10,00 zł


14,50 zł

8,00 zł

8,50 zł

3,50 zł

25,00 zł

11,50 zł

9,00 zł

8,00 zł

8,00 zł

7,00 zł

4,50 zł

21,00 zł

10,00 zł

5,00 zł

18,00 zł

3,00 zł

4,50 zł

3,00 zł

11,50 zł

3,00 zł

6,00 zł

4,00 zł

3,00 zł

13,00 zł

3,00 zł

5,00 zł

5,50 zł

10,00 zł

13,00 zł

7,50 zł

14,50 zł

7,50 zł

11,00 zł

3,50 zł

4,00 zł

8,50 zł

7,50 zł

4,00 zł

5,50 zł

8,00 zł
Sól himalajska drobna
Opis
Sól Himalajska
Sól to jedna z najpopularniejszych przypraw. Wpływa na wyodrębnienie smaku i aromatu oraz wykształcenie koloru potraw. Jej najszlachetniejszą odmianą jest sól himalajska.
To najczystsza sól na Ziemi wydobywana ręcznie ze złóż leżących na terenie dawnego morza u podnóża Himalajów w Pakistanie. Ma krystaliczną strukturę, lekko różową barwę i delikatny smak.
Zastosowanie:
Sól to podstawowy produkt stosowany w kuchni, doprawiamy nią przyprawy, dodajemy do kanapek, przetworów itp., ale jest jeszcze wiele innych jej zastosowań dzięki, którym nasze gotowanie będzie o wiele szybsze, prostsze i smaczniejsze, oto co może zdziałać szczypta soli:
- dodana do jajek podczas gotowania zapobiega pękaniu skorupek;
- dodana do mleka przedłuża jego świeżość;
- mielona kawa będzie bardziej aromatyczna po dodaniu odrobiny soli;
- dodana do piany z białek przyspiesza jej ubijanie;
- dodana do kompotu z jabłek, przyspiesza ich gotowanie i podnosi walory smakowe;
- podnosi walory smakowe owoców cytrusowych;
- dodana do kompotu z rabarbaru odkwasza jego smak, przez co można dodać mniej cukru;
- podkreśla smak czekolady w tortach i ciastach;
- wysypana na patelnię teflonową i podgrzana pozwala smażyć mięso i jajka bez dodatku tłuszczu
Więcej: zobacz na blogu kliknij