Przejdź do głównej treści
Logo tekstowe
Produkty w koszyku: 0. Zobacz szczegóły

Olej rycynowy

Zdrowie, uroda, włosy, skóra

Przejdź do pełnego opisu
Cena 11,00 zł
Dostępność:
średnia ilość

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Pojemności

szt.

Opis

Olej rycynowy

 

 

Olej rycynowy – olej pozyskiwany z nasion rącznika pospolitego, tłoczony na zimno, nierafinowany, bez dodatków chemicznych, jakoś farmaceutyczna. Olej od wieków używany w medycynie naturalnej i kosmetyce.

Zastosowanie: idealny jako serum na włosy, brwi i rzęsy, pielęgnacja brody, wykorzystywany do masaży, stosowany bezpośrednio na skórę delikatnie ją nawilża, sprawdza się w pielęgnacji paznokci, wykazuje działanie wzmacniające i regenerujące

Stosowanie: olej może być stosowany bez rozcieńczania w postaci czystej, jako składnik przy tworzeniu mieszanek z innymi olejami, a także jako olej bazowy do rozpuszczania olejków eterycznych lub dodatek do domowych kremów.