7,90 zł
4,70 zł
13,60 zł
5,00 zł
15,20 zł
3,20 zł
9,40 zł
26,20 zł
22,00 zł
12,10 zł
6,50 zł
13,50 zł
8,00 zł
7,30 zł
4,20 zł
7,30 zł
9,50 zł
5,00 zł
5,20 zł
5,80 zł
5,00 zł
10,50 zł
3,00 zł
10,50 zł
11,50 zł
4,20 zł
4,00 zł
6,50 zł
6,00 zł
6,00 zł
6,00 zł
13,00 zł
8,00 zł
8,50 zł
18,90 zł
8,40 zł
13,60 zł
4,70 zł
3,00 zł
3,00 zł
4,50 zł
4,20 zł
3,00 zł
6,80 zł
4,50 zł
8,40 zł
5,00 zł
9,00 zł
8,50 zł
15,20 zł
10,50 zł
15,20 zł
8,00 zł
8,50 zł
3,50 zł
12,10 zł
26,20 zł
5,00 zł
4,50 zł
8,40 zł
9,40 zł
8,00 zł
7,30 zł
21,00 zł
4,70 zł
10,50 zł
22,00 zł
3,20 zł
3,00 zł
11,50 zł
18,90 zł
3,00 zł
13,00 zł
3,00 zł
5,00 zł
5,20 zł
15,20 zł
4,00 zł
10,50 zł
6,00 zł
5,80 zł
4,00 zł
3,00 zł
13,60 zł
4,50 zł
7,90 zł
7,90 zł
9,00 zł
4,20 zł
6,00 zł
3,00 zł
Łupina babki jajowatej
Opis
Łupina babki jajowatej
Łupina babki jajowatej są pochodzą wyłącznie z monitorowanych Indyjskich upraw, nie są organizmem genetycznie modyfikowanym (GMO). Łupina jest wysuszona i dokładnie oczyszczona. Posiada naturalne charakterystyczne ubarwienie i świeży naturalny zapach.
Najwięcej w łupinach babki jajowatej jest substancji śluzowych, które pod wpływem wody zwiększają swoją objętość, pęczniejąc w żołądku mogą zapewnić uczucie sytości na dłużej. łupina babki jajowatej dzięki obecności substancji śluzowych, posiadają działanie wypełniające, zwiększające objętość masy kałowej.
Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami. Aby w pełni skorzystać z dobroczynnego działania rośliny, warto przyjmować ją w trakcie codziennych posiłków. Podczas leczenia z wykorzystaniem babki jajowatej bardzo ważne jest przyjmowanie dużej ilości płynów - w przeciwnym razie mogą wystąpić działania niepożądane jak odwodnienie, bóle brzucha i głowy.
Stosowanie: 15-30 minut przed posiłkiem 2-3 łyżeczki zalać letnią wodą, odczekać ok. 5 min i wypić. Można też stosować jako dodatek do sałatek, surówek, zup, jogurtów, wypieków, deserów, past, musli i innych potraw. Podczas kuracji należy wypić około 2 l wody dziennie.