







4,50 zł

11,00 zł

10,00 zł

8,00 zł

5,00 zł

14,00 zł

5,00 zł

16,00 zł


22,00 zł

12,50 zł

6,50 zł

19,00 zł

8,50 zł

7,50 zł

4,50 zł

7,50 zł

9,50 zł

5,00 zł

5,50 zł

6,00 zł

5,50 zł

10,50 zł

3,00 zł

10,50 zł

11,50 zł

4,50 zł

4,00 zł

6,50 zł

6,00 zł

6,00 zł

6,00 zł

13,00 zł

8,00 zł

8,50 zł

19,00 zł

8,50 zł

14,00 zł

5,00 zł

3,00 zł

3,00 zł

4,50 zł

4,50 zł

3,00 zł

7,00 zł

5,00 zł

8,50 zł

5,00 zł

9,00 zł

8,50 zł

16,00 zł

10,50 zł


16,00 zł

8,50 zł

40,00 zł

8,50 zł

4,00 zł

12,50 zł

27,00 zł

3,50 zł

5,00 zł

5,00 zł

5,00 zł

8,50 zł

10,50 zł

8,00 zł

11,00 zł

7,50 zł

22,00 zł

3,00 zł

3,00 zł

13,00 zł

3,00 zł

11,50 zł

3,00 zł

16,00 zł

5,50 zł

4,50 zł

19,00 zł

5,50 zł

10,50 zł

6,00 zł

4,00 zł

14,00 zł

8,00 zł

6,00 zł

4,50 zł

8,00 zł

10,50 zł

4,50 zł

8,00 zł

3,00 zł

9,00 zł
Komosa ryżowa Quinoa
Opis
Komosa ryżowa Quinoa
Komosa ryżowa pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest bardzo ceniona ze względu na jej wartości odżywcze. Jest rośliną, która wytwarza bogate w skrobię nasiona i pełnowartościowe białko. Nie jest organizmem genetycznie modyfikowanym (GMO), jest najwyższej jakości, posiada atesty jakościowe.
Quinoa ma lekko słodkawy smak, w związku z tym nadaje się zarówno do przygotowywania dań głównych, jak i deserów. Komosa ryżowa może zastąpić ryż, kasze czy ziemniaki i makarony. Może być również składnikiem zup, gulaszu czy sałatek. Komosę ryżową można wykorzystać również do wypieku ciasteczek lub innych łakoci. Z kolei prażone ziarna można dodać np. do jogurtu.
Jak przygotować komosę ryżową:
1. opłukujemy komosę
2. do 2 szklanek wrzątku dodajmy 1 szklankę komosy
3. gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut
4. odstawiamy do całkowitego wchłonięcia wody