10,00 zł
7,90 zł
4,70 zł
13,60 zł
5,00 zł
15,20 zł
3,20 zł
9,40 zł
22,00 zł
12,10 zł
6,50 zł
13,50 zł
8,00 zł
7,30 zł
4,20 zł
7,30 zł
9,50 zł
5,00 zł
5,20 zł
5,80 zł
5,00 zł
10,50 zł
3,00 zł
10,50 zł
11,50 zł
4,20 zł
4,00 zł
6,50 zł
6,00 zł
6,00 zł
6,00 zł
13,00 zł
8,00 zł
8,50 zł
18,90 zł
8,40 zł
13,60 zł
4,70 zł
3,00 zł
3,00 zł
4,50 zł
4,20 zł
3,00 zł
6,80 zł
4,50 zł
8,40 zł
5,00 zł
9,00 zł
8,50 zł
15,20 zł
10,50 zł
15,20 zł
8,00 zł
8,50 zł
3,50 zł
12,10 zł
26,20 zł
40,00 zł
5,00 zł
4,50 zł
8,00 zł
3,20 zł
8,40 zł
9,40 zł
7,30 zł
4,70 zł
10,50 zł
22,00 zł
3,00 zł
13,00 zł
11,50 zł
3,00 zł
18,90 zł
3,00 zł
4,00 zł
5,00 zł
15,20 zł
5,20 zł
3,00 zł
10,50 zł
6,00 zł
4,00 zł
5,80 zł
13,60 zł
7,90 zł
4,50 zł
7,90 zł
10,50 zł
4,20 zł
9,00 zł
6,00 zł
Komosa ryżowa Quinoa
Opis
Komosa ryżowa Quinoa
Komosa ryżowa pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest bardzo ceniona ze względu na jej wartości odżywcze. Jest rośliną, która wytwarza bogate w skrobię nasiona i pełnowartościowe białko. Nie jest organizmem genetycznie modyfikowanym (GMO), jest najwyższej jakości, posiada atesty jakościowe.
Quinoa ma lekko słodkawy smak, w związku z tym nadaje się zarówno do przygotowywania dań głównych, jak i deserów. Komosa ryżowa może zastąpić ryż, kasze czy ziemniaki i makarony. Może być również składnikiem zup, gulaszu czy sałatek. Komosę ryżową można wykorzystać również do wypieku ciasteczek lub innych łakoci. Z kolei prażone ziarna można dodać np. do jogurtu.
Jak przygotować komosę ryżową:
1. opłukujemy komosę
2. do 2 szklanek wrzątku dodajmy 1 szklankę komosy
3. gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut
4. odstawiamy do całkowitego wchłonięcia wody