





7,50 zł

4,50 zł

13,00 zł

5,00 zł

14,50 zł

3,00 zł

9,00 zł

25,00 zł


21,00 zł

11,50 zł

6,50 zł

13,50 zł

8,00 zł

7,00 zł

4,00 zł

7,00 zł

10,50 zł

5,00 zł

5,00 zł

5,50 zł

7,50 zł

10,00 zł

3,00 zł

10,00 zł

11,50 zł

4,00 zł

3,00 zł

6,50 zł

6,00 zł

5,50 zł

4,50 zł

13,00 zł

8,00 zł

8,50 zł

18,00 zł

8,00 zł

13,00 zł

4,50 zł

3,00 zł

3,00 zł

3,50 zł

4,00 zł

3,00 zł

6,50 zł

4,50 zł

8,00 zł

4,00 zł

11,00 zł

8,50 zł

14,50 zł

10,00 zł


14,50 zł

8,00 zł

8,50 zł

3,50 zł

25,00 zł

11,50 zł

9,00 zł

8,00 zł

8,00 zł

7,00 zł

4,50 zł

3,00 zł

4,50 zł

21,00 zł

10,00 zł

5,00 zł

18,00 zł

3,00 zł

3,00 zł

11,50 zł

4,00 zł

6,00 zł

5,00 zł

5,50 zł

3,00 zł

13,00 zł

10,00 zł

3,00 zł

7,50 zł

14,50 zł

13,00 zł

7,50 zł

11,00 zł

3,50 zł

4,00 zł

8,50 zł

5,50 zł

7,50 zł

4,00 zł

8,00 zł
Imbir mielony
Opis
Imbir mielony
Imbir znany jest na całym świecie i jest powszechnie stosowany np. w kuchni azjatyckiej, karaibskiej... Jako dodatek do ciast, pierników i herbatników. Imbir jest wyśmienitą przyprawą o silnie korzennym i słodkawym aromacie, lekko gorzkim smaku. Jest składnikiem dobrze znanej przyprawy curry. Swoje zastosowanie znajduje również jako dodatek do herbaty, kompotu, marynat z owoców i warzyw, grzanego wina, piwa imbirowego. Oprócz tradycyjnego imbiru znany jest również jako marynowany, kandyzowany, w kłączu i mielony.
Imbir nie zawiera konserwantów, polepszaczy ani żadnych dodatków chemicznych.
Wspaniale komponuje się z przyprawami: zielem angielskim, liściem laurowym, goździkami, gałką muszkatołową i pieprzem. Za to nie poleca się łączenia go z ziołami. Imbir dodajemy w umiarze, zbyt duża ilość wpłynie niekorzystnie na walory smakowe potrawy.
Zastosowanie:
Do mięs duszonych, drobiu, ryb, zup (np. fasolowej), warzyw, jajek, sosów, marynat oraz do aromatyzowania piwa, wina i likierów, do rozgrzewającej herbaty. Do słodkości: wypieków ciast, pierników, herbatników, puddingów, kisieli, budyniów, sałatek owocowych, pieczonych jabłek, gruszek, kompotów, ryżu. Do pikli, marynat z dyni i ogórków, azjatyckich dań z warzyw, flaków i pasztetów.
Składniki: imbir mielony 100%
Kraj pochodzenia: Nigeria
Więcej: zobacz na blogu kliknij